Creatief Leiderschap

Volgens het tweejaarlijkse onderzoek van IBM onder meer dan 1500 CEO's uit 60 landen en 33 branches wereldwijd is creativiteit, meer dan management discipline, integriteit of zelfs visie, de meest cruciale factor voor toekomstig succes. De training in Creatief Leiderschap is er op gericht om een cultuur te creëren van creativiteit en innovatie, door managers en medewerkers in staat te stellen een leiderschapsrol te nemen in het stimuleren en toepassen van creativiteit en innovatie.

Omschrijving:

Creatief Leiderschap is niet voorbehouden aan een titel of hiërarchisch succes. Het is de verantwoordelijkheid van iedere medewerker in de organisatie. In de meest succesvolle organisaties heerst een creatief klimaat en innovatieve cultuur waarin iedereen zijn rol neemt (en mag nemen) waar het gaat om waardegroei.

De training Creatief Leiderschap gaat in op:

- Waar bestaat een creatief klimaat uit?

- Wat is jouw rol in het scheppen van een creatief klimaat?

- Welke vaardigheden en eigenschappen heb je daarvoor nodig?

- Waar kunnen jij, je team en je organisatie nog verder ontwikkelen?

En stelt deelnemers in staat om als sterkere, effectieve leiders creativiteit aan te sporen en innovaties te trekken. Ze hebben hun eigen creatieve houding en creatieve vaardigheden verder ontwikkeld door te werken aan actuele vraagstukken in de organisatie. Deelnemers maken bovendien een plan hoe de creativiteit en innovatie verder in de organisatie te ontwikkelen.

Door het werken aan actuele problemen binnen de organisatie, worden de kosten van de training direct een investering. 

Groepsgrootte:
maximaal 16 deelnemers per trainer

Doorlooptijd van de training:
2 - 4 dagen

Tarieven

Link naar het onderzoek van IBM