Trainingen voor creativiteit en innovatie

"72% of companies worldwide consider creativity and innovation
a top-3 priority" - Boston Consulting Group, Innovation 2010


Onze korte en lange trainingen zet je in om creatieve medewerkers en managers te ontwikkelen, te werken aan innovatieve teams en effectieve organisaties met groei. Het zijn intensieve bijeenkomsten waarbij naast een gezonde theoretische basis vooral veel gewerkt wordt met nieuw gedrag en vaardigheden. Op alle niveaus binnen de organisatie.

Bij creativiteit gaat het niet alleen om het individu creatief te leren denken of zelfstandig een brainstorm te leren opzetten en begeleiden. Het gaat bijvoorbeeld ook om hoe een team of een organisatie omgaat met creativiteit, met ideeën. Hoe stimuleer je creativiteit en innovatief gedrag? Worden ideeën geaccepteerd en uitgewerkt, of worden ideeën geblokkeerd en weggewerkt? En hoe krijg je nieuwe ideeën überhaupt verder binnen - en ook buiten - de organisatie? 

Onze trainingen zijn zeer ervaringsgericht en ontwikkelen we op maat voor de organisatie, het team of een deel daarvan. Het liefst aan de hand van actuele organisatievraagstukken of probleem, gaan we direct aan de slag met het in de praktijk brengen van de meest actuele inzichten, tools en technieken in creativiteit. Door de innovatieve ideeën die dit direct oplevert, vallen de kosten van een trainingsprogramma meestal direct in het niet.

Daar waar creativiteit en innovatie elkaar snel opvolgen in de tijd, spreken we van improvisatie. Een team acteurs dat op toneel improviseert, heeft zich bekwaamd in het aannemen van een creatieve houding en verschillende creatieve vaardigheden. Om die reden maken we, daar waar het aankomt op een creatieve houding en creatieve vaardigheden, in onze trainingen graag gebruik van werkvormen uit toegepaste improvisatie (meer info). Op een luchtige manier wordt zo krachtig duidelijk wat wél en wat niet werkt en kan nieuw gedrag veilig geoefend worden.

Kijk links voor een greep uit ons trainingsaanbod.