Improvisatietheater: de (werk)vloer op!

In een interactieve workshop improvisatietheater of workshop theatersport zul je al doende merken hoe je creatief samen kunt werken. Denken en doen in het moment. Creativiteit en innovatie in het heetst van de strijd. Met elkaar. Met als resultaat een sterk verbeterde samenwerking door verbeterde onderlinge verbinding, communicatie en vertrouwen.

Omschrijving:

De workshop improvisatietheater mag als teamuitje gezien worden. Gewoon leuk én met een dubbele bodem. We blijven immers trainers. 

Bij improvisatie volgen het bedenken van ideeën en het uitvoeren van die ideeën heel erg kort op elkaar. Creativiteit en innovatie in het heetst van de strijd dus.

Om zonder script het toneel op te stappen en met elkaar een interessante scène te brengen, zul je je als individu en als team moeten bekwamen in zaken als:

- in het hier en nu zijn: alert zijn op wat er gebeurt en op wat de ander doet
  en wil. En daarop reageren.

- stappen durven zetten in het onbekende. Met het risico dat je een fout maakt.
  Faalplezier noemen we dat dan.

- voortbouwen op de ideeën van elkaar. In plaats van ze weg te wuiven en je
   eigen ideeën te forceren.

- impact maken met je ideeën door verbaal en non-verbaal gebruik
  van lichaam en stem.

- flexibel leiden en volgen. In verbinding met elkaar en vertrouwend op de ander.

- de ander laten schitteren, door hem de tijd van zijn leven te geven.
  Dan doen ze dat ook voor jou.

De workshop improvisatietheater leidt jou en je team in interactieve werkvormen, met veel humor langs deze vaardigheden tot aan een (kleine) eindvoorstelling toe. Je bent direct al aan het spelen en het plezier is meteen al groot. Gegarandeerd. Onze trainers staan zelf al jaren als improvisatieacteur op de planken en hebben dit gecombineerd met het werk van trainer. Zij zorgen ervoor dat jullie een leuke tijd hebben én een hoop leren! 

Indien er van tevoren al bekend is aan welke vaardigheden het team graag meer aandacht zou willen besteden (bijvoorbeeld onderling vertrouwen, verbinden bij verandering of lef), dan snijden we de workshop daar uiteraard graag op toe. 

Groepsgrootte:
per trainer tot 20 deelnemers. Bij grotere groepen zetten we meerdere trainers in en passen we de opzet van de workshop aan.

Duur van de workshop:
Vanaf 2 uur.

Tarieven