Wie wij zijn

Idee en Praktijk begon met een idee van Emile Mazerant. Na diverse management- en adviesfuncties in marketing, sales en innovatie gooide hij in 2010 het roer om en richtte Idee en Praktijk op. Hij zag dat er zoveel meer creativiteit in mensen en organisaties zit, dan dat er benut werd. Het werd zijn missie om daar wat aan te doen. Idee en Praktijk was geboren.

Idee en Praktijk werkt vanuit een netwerk van professionals. Afhankelijk van de vraag en organisatie, zetten wij de juiste mensen uit ons netwerk in. Wij stellen hier graag enkelen aan u voor:

Emile Mazerant

Emile is oprichter van Idee en Praktijk. Daarnaast is hij als docent Innovative Thinking en programmamanager van de masterclasses Design Thinking verbonden aan Nyenrode Business Universiteit en als docent Innovatie en Strategie aan de MBA programma’s van Avans+.

Wat is volgens jou een ‘leader in creativity’?

Een echt creatief leider weet een klimaat te ontwikkelen waarin mensen, teams en organisaties begrijpen voor welke vragen nieuwe ideeën gezocht worden, zich uitgenodigd voelen om met ideeën te komen en creatief uitgedaagd worden om deze tot waarde te brengen. Creatief Leiderschap beperkt zich daarmee niet tot in hiërarchie gevangen managementlijnen, maar iedereen die betrokken is bij het creëren van waarde.

Wat kenmerkt jouw werkwijze?

Energie, diepgang en interactie, altijd sensitief voor de praktijk van de deelnemers en de fase waarin deelnemers, de groep of de organisatie zich bevindt.

Wat is je favoriete quote?

We can’t solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.

Albert Einstein

Erwin van Aken

Erwin is een bevlogen trainer, moderator en dagvoorzitter.

Wat is volgens jou een ‘leader in creativity’?

Verbeeldingskracht is volgens Ken Robinson de basis van creativiteit. Als het je lukt om die verbeeldingskracht bij anderen op te roepen en aan te moedigen. Hen helpt die verbeeldingskracht aan het werk te zetten. Binnen een helpend klimaat. Om een betekenisvolle verbetering te bereiken, die waarde toevoegt en toepasbaar is. Dan ben je in mijn ogen een creatief leider!

Wat kenmerkt jouw werkwijze?

Aanstekelijke energie en enthousiasme. En optimisme. Alles kan! Maar vooral mijn geloof in sociale innovatie. Betrek vooral de mensen bij het proces om wie het gaat. Die het ook daadwerkelijk gaan doen in de praktijk!

Wat is je favoriete quote?

Wie denkt dat hij weet waar het niet is?

Winnie the Pooh (Tao van Pooh)

Berry van den Bos

Berry van den Bos is trainer die groepen ondersteunt bij het analyseren en verbeteren van groepsprocessen.

Wat is volgens jou een ‘leader in creativity’?

Iemand die ruimte biedt aan de creativiteit van anderen, iemand die verbanden ziet en combinaties maakt, iemand die denkt in mogelijkheden.

Wat kenmerkt jouw werkwijze?

Mijn werkwijze laat zich samenvatten tot ‘zelf doen’: leren door ervaren en veranderen vanuit jezelf. Je kunt alleen weten wat je wilt als je hebt ervaren hoe het is. En je gaat alleen veranderen als jij dat zelf wil.

Wat is je favoriete quote over creativiteit en/of leiderschap?

Creativity is not the possession of some special talent. It’s about the willingness to play. – John Cleese

Hendrik-Jan Hoeve

Hendrik-Jan is trainer, facilitator en spelleider.

Wat is volgens jou een ‘leader in creativity’?

Iemand met lef en doorzettingsvermogen, die weet dat iedereen vanuit zijn eigen perspectief een bijdrage kan leveren aan het creatief proces, en in staat is om mensen te mobiliseren en motiveren om hun bijdrage te leveren om zo de stap van idee naar werkelijkheid te maken.

Wat kenmerkt jouw werkwijze?

Doorvragen om de vraag achter de vraag te achterhalen. Oplossingsgericht en met hoge energie en inzet van ervaringsgerichte werkvormen.

Wat is je favoriete quote?

Wees niet bang om te zien wat je ziet

Ronald Reagan

Sven Lanser

Sven is trainer en facilitator. Hij combineert zijn jarenlange ervaring in het improvisatietheater en het faciliteren van creatieve processen, om het beste in mensen en teams naar boven te halen. Agile in heel zijn doen en denken. Flexibel als leider en volger.

Wat is volgens jou een ‘leader in creativity’?

Creativiteit, innovatie, vernieuwing, je doet het nooit alleen. Een creatief leider zorgt voor een creatief klimaat waarin iedereen zijn creatief potentieel kan benutten. Hij/zij moedigt nieuwe ideeën aan en staat open voor het experiment. Zijn motto is ‘doen is de beste manier van denken’.

Wat kenmerkt jouw werkwijze?

Ik zorg voor een sfeer waarin iedereen zijn steentje kan bijdragen. Ik stimuleer het maken van fouten en het nemen van risico’s. Stress beperkt de creativiteit dus ik zorg voor genoeg ontspanning en humor. Met interactieve werkvormen daag ik deelnemers uit om het beste in zichzelf naar boven te halen.

Wat is je favoriete quote?

‘Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg’